O Ηλίας Κόρκας είναι Καθηγητής Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρηνανίας Friedrich-Wilhems της Βόννης με διδακτορικές σπουδές στην Αμπελουργία στο Πανεπιστήμιο Geisenheim της Γερμανίας.
Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, Μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠαΔΑ, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα», Αναπλ. Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου» καθώς και μέλος της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής του ΔΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών» των Τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού και Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Από το 2004 και μετά έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης και της Μονάδας Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του ΤΕΙ Αθήνας, Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Πρόεδρος και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων SOCRATES / ERASMUS του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες σε θέματα σχετιζόμενα με την Αμπελουργία, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Φυσιολογία και η Βιοχημεία της αμπέλου και η επίδραση βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων καταπόνησης και του terroir στην αμπελουργία.